Så påverkade myomen mig - Myomguiden

“Så påverkade myomen mitt liv” – Katherines berättelse

“Så påverkade myomen mitt liv” – Katherines berättelse
2015-12-17 andersson

Barnsjuksköterskan Katherine Hills led av svåra myom i livmodern, kraftig blodbrist och var ständigt rädd att blöda igenom. Här berättar hon om sina erfarenheter.

– Myomen påverkade tidigare livet väldigt mycket, berättar Katherine. Jag fick ofta springa på toaletten, eftersom jag riskerade att bloda ner överallt. Och att sova borta var en mardröm. En gång hamnade jag på akuten, jag hade använt tio tamponger på en timme och mina vänner var oroliga att jag förlorat mycket blod. En annan gång blödde jag igenom när jag var på lunch med mina vänner. Jag försökte dölja blodfläckarna med handväskan på vägen hem.

Kontakta läkare om du har rikliga mensblödningar

– Det är jätteviktigt att du kontaktar en läkare om du blöder mycket, det kan vara tecken på myom. Det är inte normalt om du har så ont att du måste sjukskriva dig från jobbet eller om dina blödningar påverkar din vardag så att du inte kan leva som vanligt.

Det finns behandlingar som kan hjälpa dig

– Ta reda på vilka alternativ som finns och diskutera med din gynekolog. Av erfarenhet vet jag att det finns behandlingar som kan hjälpa dig att bli fri från symtomen och kunna leva ett normalt liv.

”Det finns behandlingar som kan hjälpa dig att bli fri från symtomen”

ESM-JAN16-SV-1037:1

Send this to friend