Bra träningsövningar under mensen – träningsprofilen Workout is Passion tipsar - Myomguiden SE

Bra träningsövningar under mensen – träningsprofilen Workout is Passion tipsar

Bra träningsövningar under mensen – träningsprofilen Workout is Passion tipsar
2017-10-26 andersson

Att träna när du har mens kan kännas motigt. Bara tanken på att ta sig iväg till ett gym är ett hinder i sig. Men att träna under mensen har många fördelar. Nedan har PT:n Ida B Olsson tagit fram tre olika träningsprogram som är enkla att göra hemma. Programmen är framtagna för passa mensens olika stadier och de sinnesstämningar man kan ha under mensen.

Övningar vid blödningar och smärta

I det första träningsprogrammet fokuserar vi på djupandning följt av en uppvärmning och ett dynamiskt flöde för att få igång kroppens blodcirkulation som bidrar till att vi utsöndrar ”måbra-hormoner” som kan få oss att må bättre under mensen första dagar.

Övningar vid blödning och uppblåsthet

Här har de inledande ”värsta dagarna” av mensen passerat men man blöder ännu. Gymmet känns ändå inte lockande och man vet inte om man kan lita på sina menstruationsskydd eller om man blöder igenom. Programmet består av en cirkelträning för att väcka endorfinerna till liv.

Övningar vid PMS, sömnsvårigheter och oro

Har du PMS-besvär så kan tanken att röra på dig kännas allt annat än lockande. Att motionera bryter ofta negativa tankar mot ljusa positiva och gör att vi mår bättre efteråt. Passet består av en ett kort och högintensivt intervallpass.

Send this to friend