Självtest – riklig mens - Myomguiden SE

Självtest – riklig mens

Många drabbas

500 kvinnor ville hjälpa oss att öka kännedomen om myom

Myomguiden genomförde ett initiativ för att öka kännedomen om riklig mens och myom, muskelknutor i och på livmodern, och få fler kvinnor att söka hjälp. Allt började med att vi sökte kvinnor som ville engagera sig genom att bli modeller och skildra livet med riklig mens.

Över 500 kvinnor anmälde sitt intresse och berättade sin historia. Fem kvinnor valdes slutligen ut att bli kunskapsbärare av initiativet. Med stort mod och öppenhjärtlighet delar de i en kort film med sig av hur livet påverkas av riklig mens, hur svårt det är att förstå vad som är normalt och hur viktigt det är att våga prata om sina upplevelser. Vi hoppas att deras berättelser ökar kunskapen om myom och får fler kvinnor att söka hjälp.

Mer om myom

Självtest

Gör vårt självtest

Kännedomen om myom är låg och många är omedvetet drabbade. Även kunskapen om riklig mens, ett av sjukdomens vanligaste symtom, är låg. Med vårt enkla självtest får du bättre koll på när du bör söka hjälp. Det kan vara bra att veta att myom i sig inte är farligt och att riklig mens inte behöver innebära att något är fel. Om du upplever besvär med din mens kontakta en gynekolog för att hitta rätt behandling.

GÖR TESTET

Send this to friend